fbpx
Czekoladowo - kokosowy sernik chia

Czekoladowo – kokosowy sernik z chia i owocami

Czekoladowo - kokosowy sernik chia

Brak pomysłu na jutrzejsze śniadanie⁉️

A może skusisz się na CZEKOLADOWO-KOKOSOWY SERNIK Z CHIA w wersji białkowo-tłuszczowej.

Bardzo szybki w przygotowaniu 20min wieczorem i rano wcinasz przepyszne śniadanie!

Składniki:
Część czekoladowa
– 400g mleczka kokosowego
– 150g mleka kokosowego
– 60g IMPACT WHEY ISOLATE MyProtein
– 10g kakao
– 2 łyżki ksylitolu
– 2 łyżeczki agaru (ewentualnie żelatyna)

Część kokosowa z chia
– 400g mleczka kokosowego
– 100g mleka kokosowego
– 40g nasion chia
– 2 łyżki ksylitolu
– łyżka aromatu waniliowego
– 2 łyżeczki agaru (ewentualnie żelatyna)

Dodatkowo
– owoce sezonowe

Przygotowanie:
✔️ W dwóch osobnych garnkach mieszamy składniki części czekoladowej i kokosowej pomijając agar. Na małym ogniu podgrzewamy dokładnie mieszając. Po zagotowaniu dodajemy agar rozpuszczony w małej ilości wody i gotujemy jeszcze przez 2 min.
✔️ Na spodzie formy wykładamy papier do pieczenia i wylewamy połowę części czekoladowej. Wstawiamy ok.5 min do lodówki. Gdy spód lekko stężeje dodajemy cześć kokosową i wkładamy ponownie do lodówki tym razem na ok.10 min. Następnie wlewamy pozostałą cześć czekoladową i wstawiamy na 1,5-2h do lodówki.
✔️Owoce układamy na wierzchu sernika i całość przechowujemy w lodowce

❗️Wartość energetyczna 1 porcji ok. 200kcal (z całości wyjdzie 8 porcji)

Bon appétit

Skontaktuj się z nami

Centrum treningu i fizjoterapii

Ul. Księcia Józefa 54a

30-206 Kraków

+48 531 055 966

kontakt@arskrakow.pl