fbpx
Tarta malinowa

Daktylowa tarta z proteinowym kremem kokosowym i malinami

Tarta malinowa
Processed with VSCO with n1 preset

Chodzi za Tobą coś na słodko?
A może skusisz się na kawełek Daktylowej tarty z proteinowym kremem kokosowym i malinami?

Bez pieczenia, bez glutenu! Szybkie i proste!!!

Wartość energetyczna 1 kawałka (dzieląc całość ma 12 porcji) –  350 kcal

Składniki:
Spód
– 100g wiórków kokosowych
– 175g pestek słonecznika
– 150g płatków owsianych bezglutenowych
– 200g suszonych daktyli bez pestek
– 30g kakao

Krem
– 400ml mleczka kokosowego
– 100g IMPACT WHEY ISOLATE MyProtein KOKOS
– 50g oleju kokosowego
Wierzch
– maliny

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie spodu. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilkanaście minut aż zmiękną. Płatki owsiane, pestki, wiórki i kakao blendujemy do uzyskania proszku. Daktyle odlewamy z wody, dodajemy do reszty i blendujemy do uzyskania w miarę plastycznej masy. Gotową masę wykładamy równomiernie na spód i boki formy, warto spod wyłożyć folią lub papierem do pieczenia.
  2. Schłodzone mleczko kokosowe wlewamy do metalowej miski i miksujemy przez minutę. Następnie dodajemy odżywkę białkową i roztopiony olej kokosowy – cały czas miksując na wolnych obrotach. Krem wlewamy na przygotowany wcześniej spód i odstawiamy do lodówki na około godzinę.
  3. Dekorujemy malinami i dzielimy na 12 porcji.

 

Bon appétit!

Skontaktuj się z nami

Centrum treningu i fizjoterapii

Ul. Księcia Józefa 54a

30-206 Kraków

+48 531 055 966

kontakt@arskrakow.pl